Mijn naam is Diana den Boon, geboren in Waddinxveen zo'n 55 jaar geleden. Na het afronden van de Mavo ben ik naar de Modevakschool gegaan om het tekenen en ontwerpen te leren. Vervolgens heb ik de opleiding Mode en Kleding gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en afgestudeerd als modeontwerpster

Na mijn examen ben ik enkele jaren als ontwerpster in vaste dienst bij Rucanor gaan werken. Al snel werd duidelijk dat freelance werken beter bij me paste. Het diverse werk sprak me meer aan. Ik heb 11 jaar in de modewereld als freelancer gewerkt, een branche die keihard, stressvol en altijd deadlines had. Desondanks vond ik het geweldig; het creëren van nieuwe dingen, van kleding tot tassen, surfpakken tot surfschoenen, en het uitzetten van verschillende lijnen.

Later ben ik mede-eigenaar geweest van een grote watersportwinkel, maar daar lag mijn passie niet. Uiteindelijk heb ik mijn ware passie hervonden in het maken en ontwerpen van unieke tassen en schilderen.

 

Ik ben begonnen met het maken van een leuke tas voor mezelf omdat ik niet kon vinden wat ik wilde dragen. Vanuit die ene tas volgde al snel de volgende; ze werden mooier, groter en aparter. Ik probeer ze zelf uit en breng verbeteringen aan waar ik vind dat ze tekortschieten. Op deze manier ben ik gaandeweg mijn eigen tassenlijn begonnen: D'Design.
D'Design staat voor:          *Handmade
                                                 *One of a kind
                                                 *Recycled materials with a twist
                                                 *Real leather, suede & denim part

Ik gebruik oude jassen en broeken om mooie en stoere tassen te maken, maar soms ook lievere exemplaren. Hierbij maak ik gebruik van de bestaande zakken en riempjes om elke tas zo uniek mogelijk te maken. Want uiteindelijk is er van elke uitvoering maar één! Ook de modellen blijven variëren; ik heb kleine heuptasjes, schoudertassen tot grote shoppers waar je alles in kwijt kunt.

Wat mijn tassen extra bijzonder maakt, is de speciale voering. Ik kies opvallende kleuren of materialen, zodat niet alleen de buitenkant uniek is, maar ook de binnenkant gezien mag worden.

 

Heb je een oude jas die je niet meer draagt? Ik zou hem graag van je overnemen. Op verzoek kan ik er een mooie tas van maken, zodat je altijd een blijvende herinnering hebt aan de jas. Het bont dat ik gebruik is oud en afkomstig van mijn oma, die graag wilde dat ik er iets moois van zou maken, want tegenwoordig draag je geen bontjas meer.

Je bent van harte welkom in mijn atelier om een kijkje te nemen. Neem vooraf even contact op, want ik ben niet altijd aan het schilderen of naaien. :-)

 

Op dit moment geef ik ook schildercursussen in mijn atelier, evenals verschillende workshops zoals dikke dames en party with paint. Op de kunstacademie heb ik modeltekenen geleerd, wat vooral inhoudt dat je leert kijken naar de verhoudingen. De overige vaardigheden heb ik door veel oefening zelf aangeleerd. (Mijn vader, Theo den Boon, heeft me natuurlijk wel het een en ander aan talent nagelaten, denk ik :-))


Op mijn website www.dianadenboon.nl geef ik daar de nodige uitleg over.

Heb je interesse in een tas, of heb je kleding waar je graag een tas van zou willen laten maken? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier, en we bespreken de mogelijkheden. Een tas is zo besteld. Na betaling wordt deze meteen op de post gedaan en heb je hem de volgende dag in huis..

Contact

Diana den Boon
Spaanderbank 17
8531 LX Nederland
T: 06-49244184
E: info@ddbdesign.nl

 

Links:

DIana den Boon

Theo den Boon

Galerie 58

Party with Paint